- El documento incluye también los abusos por razón de género y de poder
El protocolo de prevención y medidas contra el acoso por razón sexual, de género y/o abuso de poder dentro del ámbito laboral de las artes escénicas y del audiovisual valenciano es lo más actualizado y específico de todo el estado. Además recoge un sentir común, unitario y transversal a todo el sector de las artes escénicas y del audiovisual.
Se trata de un protocolo obligatorio para todas las empresas del sector, que tienen que implantarlo y difundirlo entre todos sus trabajadores y trabajadoras y que exige medidas preventivas además de un procedimiento cuando el acoso o el abuso ya ha ocurrido.
La realidad concreta del sector audiovisual y de las artes escénicas ha sido el motor por el que la asociación de Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) tomara la iniciativa y promoviera la elaboración del texto y que junto a la Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) decidieron continuar trabajando unidas para firmarlo y
fortalecer y proteger el sector. A la inciativa se suman la delegación en el País Valencià de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) y la Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) que, en paralelo, trabajaba ya en la creación de una comisión de prevención, asistencia y protección de las víctimas. Ahora las cuatro organizaciones colaborarán en la difusión de este protocolo y también en la creación de esa futura oficina contra el acoso sexual y los abusos.
Esta iniciativa conjunta responde al compromiso de todas las capas del sector de las artes escénicas y del audiovisual de concienciar, prevenir y dar ejemplo de buenas prácticas en esta materia. Se hace por convicción y por responsabilidad social puesto que, como personas creadoras y promotoras de cultura, el sector es también promotor de realidades y conductas sociales.
El protocolo lleva la firma de Mª Ángeles Fayos, presidenta de AVETID; Pau Vercher i Puchol, secretario general de AAPV; Teresa Cebrián, presidenta de AVAV; y Sara Mansanet, delegada en el País Valenciano de CIMA.
Las cuatro entidades que apoyan a este protocolo de prevención de medidas contra el acoso sexual, por razón de género y/o poder han enviado el documento a todas y todos sus miembros, empresas y profesionales de las artes escénicas, el cine y el audiovisual. Un protocolo que se caracteriza por su sencillez en la comprensión, aplicación y aceptación de todos los compromisos que implica.
L’audiovisual i les arts escèniques valencianes adopten un protocol unitari i comú contra l’assetjament sexual
- El document inclou també els abusos per raó de gènere i de poder
El protocol de prevenció i mesures contra l’assetjament per raó sexual, de gènere i/o abús de poder dins l’àmbit laboral de les arts escèniques i de l’audiovisual valencià és el més actualitzat i específic de tot l’estat. A més recull un sentir comú, unitari i transversal a tot el sector de les arts escèniques i de l’audiovisual.
Es tracta d’un protocol obligatori per a totes les empreses del sector, que han d’implantar-lo i difondre’l entre tots els seus treballadors i treballadores i que exigeix mesures preventives a més d’un procediment quan l’assetjament o l’abús ja ha ocorregut.
La realitat concreta del sector audiovisual i de les arts escèniques ha sigut el motor perquè l’associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) prenguera la iniciativa i promogueren l’elaboració del text i que al costat de l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) decidiren continuar treballant units per a signar-lo i
enfortir i protegir el sector. A la inciativa se sumen la delegació al País Valencià de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) que, en paral·lel, treballava ja en la creació d’una comissió de prevenció, assistència i protecció de les víctimes. Ara les quatre organitzacions col·laboraran en la disfusió d’este protocol i també en la creació d’eixa futura oficina contra l’assetjament sexual i els abusos.
Esta inciativa conjunta respon al compromís de totes les capes del sector de les arts escèniques i de l’audiovisual de concienciar, previndre i donar exemple de bones pràctiques en esta matèria. Es fa per convicció i per responsabilitat social ja que, com a persones creadores i promotores de cultura, el sector és també promotor de realitats i conductes socials.
El protocol porta la signatura de Mª Ángeles Fayos, presidenta d’AVETID; Pau Vercher i Puchol, secretari general d’AAPV; Teresa Cebrián, presidenta d’AVAV; i Sara Mansanet, delegada al País Valencià de CIMA.
Les quatre entitats que donen suport a este protocol de prevenció de mesures contra l’assetjament sexual, per raó de gènere i/o poder han enviat el document a totes i tots els seus membres, empreses i professionals de les arts escèniques, el cinema i l’audiovisual. Un protocol que es caracteritza per la seua senzillesa en la comprensió, aplicació i acceptació de tots els compromisos que implica.